Πώς να αντικαταστήσετε το απογευματινό γλυκό του παιδιού σας με ταχίνι!

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ώρα του γλυκού είναι πολύ σημαντική για κάθε παιδί. Τι συμβαίνει όμως όταν θέλουμε να περιορίσουμε την κατανάλωση ζάχαρης χωρίς όμως να έχουμε καθημερινές…γκρίνιες;

Μια πολύ καλή λύση για ένα θρεπτικό αλλά και νόστιμο σνακ είναι το ταχίνι!

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι που ψήνεται είτε αποφλοιωμένο είτε με το φλοιό του (ολικής άλεσης) και έπειτα αλέθεται. 

Εκτός από την ξεχωριστή του γεύση, το ταχίνι έχει πολλά και ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία μικρών και μεγάλων. Συγκεκριμένα, οι σπόροι του σουσαμιού από τους οποίους φτιάχνεται, είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα ενισχύουν την ανάπτυξη του νευρικού ιστού στο σώμα, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου. Παράλληλα, το ταχίνι αποτελεί μία φυτική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι σημαντικό για την ενίσχυση και διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Επιπλέον, η σησαμίνη και η σεσαμολίνη, δύο πολυφαινόλες που περιέχει, βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Κι επειδή δεν είναι λίγοι όσοι χρειάζονται ενέργεια καθημερινά, να σημειώσουμε ότι το ταχίνι αποτελεί ένα φυσικό energy boost, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για όσους αθλούνται ή όσους έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα.

Αν σκέφτεστε πώς μπορείτε να το προσθέσετε στη διατροφή του παιδιού σας, ο τρόπος είναι απλός. Εκτός από την απλή λύση απευθείας από το βαζάκι ως άλειμμα στο ψωμί σε συνδυασμό με μέλι, το spread ταχινιού είναι η ιδανική λύση για ένα θρεπτικό αλλά και ολοκληρωμένο σνακ!

Το Liqui Vites Spread ταχινιού με λαχταριστά Honey Rings είναι το σνακ που θα λατρέψει το παιδί σας…και ίσως και εσείς! Σε αντίθεση με άλλα spread, το συγκεκριμένο περιέχει 65% ταχίνι και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο και απαραίτητα λιπαρά οξέα Ω-3, Ω-6, Ω-9. Μπορείτε να το βρείτε σε 4 λαχταριστές γεύσεις: Σοκολάτα, φράουλα, καρύδα, φιστίκι-καραμέλα. Και πολύ πολύ σημαντικό, είναι σε σούπερ πρακτική συσκευασία με κουταλάκι για να το βάζετε στο lunch box του παιδιού σας ή να το παίρνετε μαζί στην απογευματινή βόλτα.

Κι αν θέλετε να νιώσετε κι εσείς παιδάκι, σας έχουμε υποστηρικτές-fun του Liqui Vites Spread Ταχινιού: