Οι μέλισσες έχουν τη δική τους ξεχωριστή μέρα, υπενθυμίζοντας μας τον πολύτιμο ρόλο τους στην αλυσίδα της ζωής.

Η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων, προκειμένου η φύση και τα οφέλη των εργασιών τους να γίνουν γνωστά στην παγκόσμια κοινότητα και να υπάρξει μια επαγρύπνηση σχετικά με την προστασία τους.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσα, συμπίπτει με την ημέρα γέννησης του Σλοβένου μελισσοκόμου Anton Janša το 1734, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν για τη μέλισσα και πρωτοτύπησε στις τεχνικές της σύγχρονης μελισσοκομίας.

Οι μέλισσες και η εργατική φύση τους ευθύνονται για την απόλυτη ισορροπία στη διατροφική αλυσίδα και στην ύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος, όπως το ξέρουμε μέχρι και σήμερα. Εδώ και εκατομμύρια χρόνια φροντίζει για την υπόλοιπη ζωή που περιβάλλει τον πλανήτη, καθώς και για τον άνθρωπο, με έναν μοναδικό τρόπο, που δεν υπάρχει όμοιος της στο ζωικό βασίλειο.

Από την μέλισσα παίρνουμε μια σειρά προϊόντων, γνωστά σε όλους μας για τις αμέτρητες ευεργετικές τους ιδιότητες, μεταξύ αυτών και ο βασιλικός πολτός. Ο πρωταρχικός του ρόλος είναι για την τέρψη της μελλοντικής βασίλισσας, ωστόσο ο άνθρωπος τον απολαμβάνει επίσης ποικιλοτρόπως, για τις μοναδικές ιδιότητες του και τον πλούτο του σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, λιπαρά οξέα και σάκχαρα.

Ο βασιλικός πολτός χρησιμοποιείται σε σκευάσματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αποτελεί σημαντικό συστατικό για αυτούς που αναζητούν τόνωση και ενέργεια. Αναζητήστε τη δική σας πηγή ενέργειας και τόνωσης του ανοσοποιητικού με βασιλικό πολτό, με το Wise Land Spray και το φυσικό σιρόπι βοτάνων Wise Land.