Θαυματουργό για την υγεία, αλλά και με πολλαπλά οφέλη για την ομορφιά.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές ανά τους αιώνες, με μερικές από αυτές να είναι πάρα πολύ χρήσιμες στον τομέα της ομορφιάς. Για την ακρίβεια, το λεμόνι είναι ένα πολύ εύκολο φυσικό προϊόν με το οποίο μπορούμε να περιποιηθούμε διάφορα σημεία του σώματος, εύκολα και με μηδαμινό κόστος.

1. Ένα διάλυμα με νερό και λεμόνι για εφαρμογή στο δέρμα, δίνει πολλά συνδυαστικά οφέλη. Βοηθά στην εξάλειψη των ουλών, των αποχρωματισμών και των κηλίδων της επιδερμίδας, καταπολεμά την ακμή, κάνει ήπια απολέπιση (αν το χρησιμοποιήσετε σαν scrub με ζάχαρη) και τονώνει την φυσική ενυδάτωση του.

2. Επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι ένας πρώτης τάξεως αντιοξειδωτικό. Με αυτή την ιδιότητα βοηθά στην αντιγήρανση και την μείωση της εμφάνισης ρυτίδων.

3. Βοηθά στην λεύκανση των «σκληρών» σημείων του σώματος, όπως είναι οι αγκώνες, τα γόνατα, αλλά και οι φτέρνες.

4. Οι λευκαντικές του ιδιότητες επιταχύνουν το φυσικό ξάνθισμα των μαλλιών. Ένα διάλυμα με λεμόνι και νερό και λίγα μόλις λεπτά στον ήλιο, βοηθούν να δώσετε μια πιο ξανθή απόχρωση στο τριχωτό της κεφαλής.

5. Ένα μείγμα με λεμόνι και σόδα μπορεί να κάνει τα νύχια πιο λευκά και λαμπερά, ύστερα από μερικές εφαρμογές.

6. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το λεμόνι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό αποσμητικό σώματος. Περιέχει στοιχεία που εξουδετερώνουν τα βακτήρια που ευθύνονται για την άσχημη οσμή.

7. Το λεμόνι μπορεί να ενυδατώσει τα χείλη, δίνοντας διάρκεια ενυδάτωσης και ένα φυσικό «γέμισμα».

8. Το λεμόνι μπορεί να ενισχύσει τη φυσική λεύκανση των δοντιών, όταν πρόκειται για «λεκέδες» ή αποχρωματισμούς που δεν χρήζουν οδοντιατρικής παρέμβασης.