Είναι γνωστό πως  η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού καθημερινά βοηθά στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και στην αποβολή τοξινών και άλλων διεργασιών που κάνει αδιάκοπα το σώμα μας, ενώ ενισχύει την συνολικά καλή υγεία του οργανισμού.

Η συνιστώμενη ποσότητα κατά τους ειδικούς είναι δύο με τρία λίτρα νερό ημερησίως και ενώ πολλές φορές προσπαθούμε να τηρήσουμε τον κανόνα, δεν είναι πάντα εφικτό. Τελικά όμως ενυδατωνόμαστε επαρκώς;

Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί διάφοροι τρόποι, κόλπα και τρικς, προκειμένου να τσεκάρουμε αν ενυδατωνόμαστε αρκετά, με κύριο χαρακτηριστικό δείκτη το χρώμα των ούρων. Ωστόσο, οι ειδικοί βρήκαν έναν πολύ πιο απλό, καθημερινό τρόπο που έχει να κάνει με την παρατήρηση της αντίδρασης του δέρματός σου με μια μόλις κίνηση.

Με τον αντίχειρά και το δείκτη του ενός χεριού, τσιμπάμε το δέρμα στο κάτω μέρος της παλάμης. Με αυτή την έντονη μικρή, το δέρμα «ασπρίζει». Αν επιστρέψει γρήγορα στο αρχικό του ροδαλό χρώμα, σημαίνει πως η ενυδάτωση είναι επαρκής, άρα και το νερό που καταναλώνουμε μας αρκεί. Αν χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στην αρχική του ροζ απόχρωση, σημαίνει πως ο οργανισμός διψάει και πρέπει να καταναλώσουμε νερό άμεσα και να μην… τσιγκουνευτούμε την ποσότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ελαστικότητα του δέρματος συνδέεται άρρηκτα με την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού και αντανακλά τα επίπεδα υγρών στο σώμα.