Τα περιποιημένα χείλια εκτός από τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην συνολική εικόνα του προσώπου μας, υποδηλώνουν και την καλή υγεία του οργανισμού μας. Γι’ αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, τόσο τους χειμερινούς μήνες, όσο και τους καλοκαιρινούς.

Οι έντονοι καθημερινοί ρυθμοί, οι απότομες εναλλαγές του καιρού, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κατανάλωση μη επαρκούς ποσότητας νερού σε καθημερινή βάση και το στρες, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα και την υγεία των χειλιών μας. Η  φροντίδα τους με μικρές καθημερινές κινήσεις τις οποίες μπορούμε να εντάξουμε στη ρουτίνα μας, θα μας χαρίσουν υπέροχα και ζουμερά χείλη.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων

Τα λάδια είναι οι απόλυτοι σύμμαχοι μας όταν πρόκειται για την περιποίηση των χειλιών.  Τα λάδια που ενδείκνυνται για την ενυδάτωση και τη θρέψη των χειλιών είναι το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο, καθώς και το λάδι καρύδας. Αρκεί μία με δύο εφαρμογές τη βδομάδα για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Απολέπιση στα χείλη; Γίνεται!

Όταν ακούμε απολέπιση, σίγουρα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε δεν είναι τα χείλη. Κι όμως, η διαδικασία της απολέπισης είναι άκρως απαραίτητη για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και την αναζωογόνηση της συγκεκριμένης περιοχής. Εφαρμόστε scrub όποτε αισθάνεστε τα χείλια σας τραχιά και με πετσάκια.

Ενυδάτωση, η φίλη που δεν πρέπει να ξεχνάμε  

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε πως τα χείλη μας είναι ένα ζωντανό όργανο, το οποίο εκτίθεται καθημερινά σε εκατοντάδες διαφορετικές συνθήκες. Η ενυδάτωση τους είναι απαραίτητη και ξεκινάει από μέσα, με την επαρκή καθημερινή κατανάλωση νερού. Η επιπλέον ενυδάτωση επιτυγχάνεται με lip balm πλούσια σε βιταμίνη Ε, shea butter, βιταμίνη C, βούτυρο κακάο ή καρυδέλαιο.

Καλοκαίρι, η εποχή που δεν πρέπει να μας ξεγελά

Έχουμε συνδέσει τον χειμώνα με το σκάσιμο των χειλιών μας, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να έχουμε το ίδιο δυσάρεστο αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι γιατί τα χείλια μας είναι ευαίσθητα τόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες, όσο και στις αρκετά υψηλές και στην έντονη έκθεση στον ήλιο. Για να αποφύγουμε τα σκασμένα χείλια τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέγουμε προϊόντα με αντηλιακές ιδιότητες, καθημερινά.