Είναι γνωστό πως το πράσινο δίνει άλλη αξία στη ζωή μας και τα φυτά προσφέρουν, εκτός από μια ευχάριστη νότα, πολλά επιπλέον οφέλη. Τα φυτά και τα άνθη στον χώρο μας έχουν την δυνατότητα να μας προσφέρουν ποικίλες θετικές και ευεργετικές δράσεις, τόσο στην υγεία μας, όσο και στην ψυχολογία μας. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φυτά που έχουν πολύ ισχυρά ευεργετικά στοιχεία, με τα παρακάτω να είναι ιδανικές επιλογές.

Αλόη

Η αλόη είναι το απόλυτο must-have φυτό εσωτερικού χώρου, για τις άπειρες ευεργετικές της ιδιότητες, τόσο για τον χώρο μας, όσο και σε πρακτικές, καθημερινές εφαρμογές. Έχει την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου και να ενισχύει το οξυγόνο στον αέρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αφού το τζελ που βρίσκεται μέσα στα φύλλα της λειτουργεί ως η πιο φυσική ανακούφιση στα εγκαύματα, τις πληγές κ.α.

 Φτέρη

Λειτουργεί ως ένας φυσικός παράγοντας παραγωγής υγρασίας, ενώ έχει μεγάλη απορρόφηση στις τοξίνες και την φορμαλδεΰδη. Αν ο χώρος σας πάσχει από ξηρασία, είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές.

Σανσεβέρια

Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και βοηθά εκπληκτικά στην ανανέωση της ατμόσφαιρας, ενώ απελευθερώνει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λεβάντα

Τι να πρωτοπεί κάνεις για τη λεβάντα και όλα όσα προσφέρει. Η λεβάντα αρωματίζει ευχάριστα τον χώρο μας, απωθεί τα ενοχλητικά ζωύφια, βοηθά στην μείωση του στρες και της νευρικότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας. Λέγεται επίσης πως βοηθά τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία.

Δάφνη

Εκτός από τη χρήση της στη μαγειρική, η δάφνη έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και να καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Άλλο ένα φυτό με πολλαπλά οφέλη σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας.

Φίκος

Ο φίκος, εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση του και την εξωτική αύρα που μπορεί να φέρει στο σπίτι μας, έχει την ιδιότητα να απορροφά πολλά διαφορετικά είδη βλαβερών ουσιών, τις οποίες αργότερα μεταβολίζει προς όφελος του ως θρεπτικά συστατικά.

Σπαθίφυλλο

Γνωστό και ως «Το κρίνο της ειρήνης», έχει την ικανότητα να φιλτράρει τον αέρα και να απορροφά τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με οξυγόνο.

Ζάμια

Χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα και προσφέρει πολλά καλά. Απορροφά μεγάλη ποσότητα από επικίνδυνες τοξίνες και φυλακίζει τη σκόνη και βλαβερά μικροσωματίδια.

Άνθη

Έρευνες έχουν δείξει πως έχουν μεγάλη θετική επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων που επιλέγουν να τα έχουν στο χώρο τους. Βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του πόνου. Στα ανθεκτικά άνθη εσωτερικού χώρου συγκαταλέγονται τα χρυσάνθεμα, η ορχιδέα, ο ιβίσκος και η ποϊνσέτια (αλεξανδρινός).