Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει την απόφαση να αφήσουν γενειάδα, για να διαφοροποιήσουν το στιλ τους. Τα γένια, και γενικά το αξύριστο look, είναι η νέα τάση που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών.

Γράφει η Μαρία Γλένη, δημοσιογράφος Υγείας

Ωστόσο, η περιποίηση της γενειάδας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Προκειμένου να είναι πάντα άψογοι και περιποιημένοι, κάποιοι άνδρες απευθύνονται σε επαγγελματίες και κάποιοι άλλοι επιλέγουν να... αναλάβουν δράση μόνοι τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, εκτός από τις ατίθασες τρίχες, πρέπει να έχουν κατά νου ότι εξίσου σημαντική είναι και η σωστή φροντίδα του προσώπου, έτσι ώστε  να αποφευχθούν οι ερεθισμοί και η φαγούρα στο δέρμα.

Τα μυστικά για άψογη γενειάδα με 5 μόνο κινήσεις

Τα απαραίτητα εργαλεία

Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία για να μπαίνει σε τάξη κάθε ημέρα η γενειάδα είναι μια καλή χτένα ή οδοντωτή βούρτσα μαλλιών.

Χτενίζετε καθημερινά προσεκτικά τη γενειάδα ώστε οι τρίχες να μην κάνουν κόμπους και να παραμένουν ζωντανές και καθαρές.

Αποφεύγετε να επιλέγετε χτένες που δεν είναι κατάλληλες για τον σκοπό αυτό, καθώς μπορεί να σπάσουν τις τρίχες.

Λάδι στη γενειάδα;

Απαραίτητο συστατικό για μια άψογη γενειάδα είναι το ειδικό λάδι, ένα προϊόν το οποίο όταν χρησιμοποιείται καθημερινά, ακόμη και μετά το ντους, μαλακώνει πραγματικά τη γενειάδα, ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ μυρίζει ευχάριστα.

Χρήση: Ρίξτε τρεις έως πέντε σταγόνες στα χέρια σας και απλώστε το λάδι. Απλώστε το πρώτα πάνω στο δέρμα, στη συνέχεια κάτω από τη γενειάδα και προς τα γένια.

Λούστε τα γένια

Για να είναι καθαρή η γενειάδα, πρέπει, όπως τα μαλλιά και το σώμα, να πλένεται τακτικά.

Μην χρησιμοποιείτε το σαμπουάν σας, αλλά ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου, το οποίο κάνει αφρό, αλλά περιέχει διαφορετικά συστατικά τα οποία δεν ερεθίζουν το δέρμα του προσώπου.

Με προσεκτικές κυκλικές κινήσεις λούστε τη γενειάδα. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε τη γενειάδα ταμποναριστά με μια πετσέτα ή στεγνώνοντάς την  με το πιστολάκι.

Προσοχή! Αποφύγετε τις γρήγορες και βιαστικές κινήσεις για να μην φριζάρουν οι άκρες της γενειάδας.

Για τέλειο στιλ

Για να έχει τέλειο στιλ η γενειάδα:

  • Προτιμήστε να ψαλιδίσετε τις άκρες και τις ατίθασες τρίχες μετά το ντους που είναι πιο εύκολο να κοπούν.
  • Κρατήστε τα γένια σας πιο κοντά στον λαιμό και τα μάγουλα.
  • Οι τρίχες, ανεξάρτητα από το μήκος της υπόλοιπης γενειάδας, δεν πρέπει ποτέ να ξεπετάγονται γύρω από τα χείλη.
  • Στην περίπτωση που βρίσκεστε στη φάση ανάπτυξης της γενειάδας, καλύτερα να την αφήσετε να μακρύνει για περίπου ένα ή δύο μήνες πριν βάλετε ψαλίδι. Εάν είναι αναγκαίο, τριμάρετε μόνο τα τελειώματα.

Βέβαια, κάποιοι ειδικοί του χώρου συνιστούν το τριμάρισμα να γίνεται περίπου κάθε δυο εβδομάδες.

Προτιμήστε τις σωστές τροφές

Για την υγεία της γενειάδας σας, βάλτε στο πιάτο σας τις κατάλληλες τροφές που περιέχουν βιταμίνες, όπως τις Β5, Β3 και Β9, και έχουν την ιδιότητα να δυναμώνουν τις τρίχες χαρίζοντας λάμψη και ζωντάνια.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ξηροί καρποί, τα άπαχα κρέατα, ο κρόκος αυγού, το γάλα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

 

ΠΗΓΕΣ

https://www.birchbox.com/guide/article/how-to-grow-a-great-beard
https://groomingessentialsblog.com/beard-grooming-tips/

https://www.gq.com/story/beard-grooming-facial-hair-shaving-trimming

https://www.esquire.com/style/grooming/advice/a26176/beard-care/

https://www.menshealth.com/style/a19545661/5-beard-maintenance-tips/