Ας μιλήσουμε ανοιχτά, η επιστροφή από τις διακοπές είναι μια άχαρη μετάβαση από στιγμές χαλάρωσης σε μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει υποχρεώσεις, τρέξιμο και στρες. Η επανένταξη στους πρότερους «εργοστασιακούς» ρυθμούς μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολα με μερικά απλά βήματα και την υιοθέτηση συνηθειών που βοηθούν τον οργανισμό να λειτουργήσει καλύτερα υπό… αντίξοες συνθήκες.

Η οργάνωση του σωστού ύπνου είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Στις διακοπές το βιολογικό μας ρολόι ενδέχεται να απορυθμιστεί, ωστόσο με την επιστροφή μας στην κανονική μας ροή, οφείλουμε να το επαναφέρουμε στην κανονική του λειτουργία. Μάθετε περισσότερα για έναν σωστό ύπνο εδώ.

H επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι ένα πολύ χρήσιμο τρικ για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να επανενταχθεί στους απαιτητικούς ρυθμούς. Η λίγο πιο «χαλαρή» διατροφή, η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ και η τάση μας να ενδίδουμε σε πειρασμούς όπως σνακ και παγωτά τους θερινούς μήνες, αυξάνουν την κατακράτηση υγρών και τη συσσώρευση τοξινών. Το νερό βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενυδάτωση του, προσδίδοντας δόσεις υγείας και ευεξίας.

Ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, βοηθά στο να αποβάλλουμε αυτό το αίσθημα «φουσκώματος» που μας προκάλεσαν οι νέες γεύσεις που θέλαμε να δοκιμάσουμε στις διακοπές, τα πλουσιοπάροχα γεύματα και οι μεζέδες. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή θα επαναφέρει το σώμα μας στην κατάσταση που ήταν πριν και σίγουρα θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Η παραμέληση του σώματος και η αποχή από την άσκηση, δεν είναι μια καλή τακτική! Η άσκηση μετά τις διακοπές μπορεί να ακούγεται σαν ένας μικρός Γολγοθάς, ωστόσο κάνει θαύματα. Οι μύες έχουν ανάγκη από εκτόνωση, ο ιδρώτας βοηθά στην ταχύτερη αποβολή τοξινών από το σώμα, η καρδιά δυναμώνει και η ψυχολογία ανεβαίνει στα ύψη.

Το δέρμα αποζητά τη δική του προσοχή και περιποίηση, οπότε μια σειρά από θεραπείες, μασάζ και μάσκες για detox, απολέπιση και ενυδάτωση, είναι η ιδανική επιλογή για την επαναφορά της επιδερμίδας και την αναζωογόνηση της.

Και κάτι τελευταίο. H επιστροφή από μια περίοδο χαλάρωσης μπορεί να φέρει μια σειρά από αρνητικά αισθήματα και μια γενικότερη ψυχολογική κατάπτωση. Είναι φυσιολογικό και το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που το βιώνει είναι ακριβώς αυτό, να το φυσιολογικοποιήσει. Δεν θα κρατήσει για πάντα, μόνο για μερικές μέρες. Άλλωστε τα Χριστούγεννα δεν είναι τόσο μακρυά!