Ποιος είπε πως η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι δεν μπορεί να είναι διασκεδαστική;

Με τα μέτρα πρόληψης για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού να γίνονται όλο και πιο επιτακτικά και αυστηρά, πολλοί από εμάς αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι. Κι ενώ η αναγκαστική παραμονή… εντός των πυλών, μπορεί να φαντάζει μαρτύριο για μερικούς, η αλήθεια είναι πως μπορούμε να κάνουμε πολύ εποικοδομητικές, παραγωγικές και διασκεδαστικές ενέργειες μέσα στο σπίτι αυτές τις μέρες!

Homemade τηλεργασία!

 Είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρεις τον εαυτό σου κατά πόσο μπορεί να πειθαρχήσει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ενώ βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον του. Αντιμετώπισε τις εκκρεμότητες της δουλειάς και τις απαιτήσεις της εργασίας σου σαν να βρίσκεσαι κανονικά στην επαγγελματικό σου χώρο και εκμεταλλεύσου τις ανέσεις του σπιτιού σου όταν κι εφόσον το έχεις ανάγκη.

Υπνοθεραπεία, η απενεχοποιημένη!

Πόσες φορές είπες πως χρειαζόσουν λίγο ύπνο παραπάνω, μερικές επιπλέον ώρες χαλάρωσης ή ένα παρατεταμένο χουζούρεμα; Ε τώρα ήρθε η ευκαιρία για μερικές εξτρά τέτοιες στιγμές! Και προπαντός, απενεχοποιημένα!

It’s Beauty O’Clock!

Ήρθε η ώρα της μάσκας, του λαδιού και του peeling που περιμένουν καρτερικά στο ράφι του μπάνιου να τα χρησιμοποιήσεις βδομάδες τώρα, που όλο δεν προλαβαίνεις. Ευκαιρία να περιποιηθείς τον εαυτό σου έχοντας άπλετο χρόνο μπροστά σου γι’ αυτό. Απόλαυσε το!

And the Oscar goes to

You! Επιτέλους χρόνος για να δεις όλες αυτές τις ταινίες που άφησες στην μέση επειδή κάπου στα μισά τους σε πήρε ο ύπνος ή, ακόμη χειρότερα, που δεν ξεκίνησες ποτέ λόγω έλλειψης χρόνου ή κούρασης.

Δείξε τον μάστορα που κρύβεις μέσα σου!

Και επιτέλους σφίξε αυτή τη βρύση που στάζει, βάψε τον τοίχο που έχει ξεφλουδίσει, κάρφωσε το κάδρο που περιμένει ν’ ανέβει στη θέση του, γυάλισε τα ασημικά της γιαγιάς, και γενικότερα κάνε όλες αυτές τις εργασίες του σπιτιού που κάθε μέρα αφήνεις «για αύριο» και αυτό το αύριο δεν έρχεται ποτέ!

Γυμναστική από σπίτι

Ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι, εφόσον υπάρχει ένας απαραίτητος χώρος γι’ αυτό, είναι να τηρήσουμε ένα απλό πλάνο γυμναστικής, με ήπιες ασκήσεις για όλο το σώμα, χωρίς απαραιτήτως να έχουμε όργανα, συνήθως ένα yoga mat αρκεί. Ευτυχώς το διαδίκτυο έχει πάρα πολύ υλικό για όποιον θέλει ν’ ακολουθήσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι!

Σήμερα το μενού έχει φαντασία!

 Ευκαιρία να αναπτύξεις τις μαγειρικές σου δεξιότητες, ή αν αυτές δεν υπάρχουν, να πειραματιστείς ελεύθερα δημιουργώντας φαγητά με -αν μη τι άλλο!- μεράκι! Για πολλούς η μαγειρική αποτελεί εκτόνωση και έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες, αλλά ακόμη κι έτσι να μην είναι, στο τέλος της ημέρας υπάρχει ένα φαγητό πάνω στο τραπέζι!

Bonus: Είναι μια ευκαιρία να περάσετε μη προγραμματισμένο χρόνο με τους αγαπημένους σας και την οικογένεια σας. Ουδέν κακό αμιγές καλού!